Vi vandrar ut i naturen och in i oss själva – fem dagar att gå hem.

Denna retreat ger behörighet för MSC Teacher Training men inte för MBSR.

Vi låter den storslagna och vackra naturen öppna sinnen och hjärta, steg för steg. Naturens råa skönhet, tomhet och naturlighet får spegla samma kvalitéer i oss, i tillit till det som är, andetag för andetag. Vi använder meditativ gång för att stanna upp, lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är.

Inbjudan är att öppna oss för livet och dess ständiga föränderlighet. Att uppmärksamma och möta våra gränser utan att varken ”pusha” eller ge upp, med en öppenhet och tillit till förändringen i sig, att allt förändras precis som naturen, ögonblick för ögonblick.

Vi lyssnar till yttre och inre väder, gruppens behov och skiftande väderlek och anpassar våra vandringar, dag för dag. Vi vandrar på leder som vi klarar av själva utan professionell guide.

Alla som längtar efter att komma till storslagna Lofoten och att vandra i tystnad tillsammans är hjärtligt välkomna!

Preliminärt dagsprogram:

  • Morgonmeditation
  • Frukost i respektive stuga
  • Vandring (medhavd matsäck) – våra vandringar kommer att vara lite olika långa och vi går i skiftande terräng, men mestadels upp/ner för berg.
  • Eftermiddagsmeditation
  • Middag – ibland gemensam

Fakta om retreaten
Datum: 5-10 juni, 2018. Vi börjar den 5 juni kl 17, incheckning öppen från kl 16. Retreaten avslutas den 10 juni runt kl 11.
Plats: Henningsvaer i Lofoten.
Kostnad: 12.350 kr. OBS! 4.000 kr rabatt om du anmäler dig innan den 9/5. Moms tillkommer för företag.
Boende: Vi bor i stugor med fin standard och du kan välja mellan egen stuga, delad stuga med eget rum eller stuga med dubbelrum. För boende med utsikt över hav och berg anmäl dig senast den 28 februari. Alla priser är ungefärliga och justeras med gällande valutakurs vid tid för betalning.

  • Egen stuga för en person: 6.900 NOK
  • Stuga för två personer med varsitt sov- och badrum: 6.300 NOK/person
  • Stuga med dubbelrum: 4.300 NOK/person

Måltider: Första middagen äter vi ute och den ingår i retreatpriset. Rorbuerna är utrustade för självhushållning och var och en tar sedan hand om måltider efter egna önskemål.
Anmälan: Fyll i din anmälan här. Sista anmälningsdag 28 februari. Antalet platser är begränsade till 12!
Om resan: Alt 1 – flyga till Kiruna och därifrån hyra bil. Resan ner till Henningsvaer tar ca 5 timmar att köra.  Alt 2 – flyga till Svolvaer och vi hämtar vid flygplatsen. Vi kommer att ha en minibuss som alla får plats i och som vi kommer att köra till våra olika vandringsmål. Så på plats kommer du inte behöva ha någon egen bil.
Avbokningsvillkor: Avbokning före den 5 maj utan kostnad. Vid avbokning efter den 5 maj, återbetalas 50% av kurs- och boendekostnad. Ingen återbetalning vid avbokning efter den 18 maj.
Ledare: Katarina Lundblad, LevNu och Camilla Sköld, CfMS
Retreatansvarig: Camilla Sköld

Hälsa nr 4 2018

 

Resereportage från förra årets Lofoten-vandring i tystnad. Läs här!

Hälsa nr 4 2018

 

 

 

 

Titta gärna på denna kort-film från Lofoten

Varmt välkomna!