Vi vandrar ut i naturen och in i oss själva – fem dagar att gå hem.

Denna retreat ger behörighet för MSC Teacher Training men inte för MBSR.

Vi låter den storslagna och vackra naturen öppna sinnen och hjärta, steg för steg.

Naturens råa skönhet, tomhet och naturlighet får spegla samma kvalitéer i oss, i tillit till det som är, andetag för andetag.

Vi använder meditativ gång för att stanna upp, lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är.

Inbjudan är att öppna oss för livet och dess ständiga föränderlighet. Att uppmärksamma och möta våra gränser utan att varken ”pusha” eller ge upp, med en öppenhet och tillit till förändringen i sig, att allt förändras precis som naturen, ögonblick för ögonblick.

Vi lyssnar till yttre och inre väder, gruppens behov och skiftande väderlek och anpassar våra vandringar, dag för dag. Vi vandrar på leder som vi klarar av själva utan professionell guide.

Alla som längtar efter att komma till storslagna Lofoten och att vandra i tystnad tillsammans är hjärtligt välkomna!

Fakta om retreaten

Datum: 13-18 juni. Vi börjar den 13 juni kl 17, incheckning öppen från kl 16. Retreaten avslutas den 18 juni runt kl 11.

Plats: Henningsvaer i Lofoten.

Kurskostnad: 12 350 kr. Moms tillkommer för företag.

Boende: Vi bor i stugor med fin standard och du kan välja mellan egen stuga, delad stuga med eget rum eller stuga med dubbelrum. Eftersom vi har förbokat ett visst antal stugor för de olika boendealternativen är det först till kvarn som gäller. Alla priser är ungefärliga och justeras med gällande valutakurs vid tid för betalning.
Egen stuga för en person: 6960 kr
Stuga för två personer med varsitt sov- och badrum: 6200 kr/person
Stuga med dubbelrum: 4250 kr/person

Måltider: Första middagen äter vi ute och det ingår i retreatpriset. Rorbuerna är utrustade för självhushållning och var och en tar sedan hand om måltider efter egna önskemål.

Anmälan: Fyll i din anmälan här. Sista anmälningsdag 12 april. Antalet platser är begränsade till 12, så vänta inte med anmälan om du vill vara säker på att komma med!

Om resan: Alt 1 – flyga till Kiruna och därifrån hyra bil. Resan ner till Henningsvaer tar ca 5 timmar att köra.  Alt 2 – flyga till Svolvaer och vi hämtar vid flygplatsen. Vi kommer att ha en minibuss som alla får plats i och som vi kommer att köra till våra olika vandringsmål. Så på plats kommer du inte behöva ha någon egen bil.

Avbokningsvillkor: Avbokning före den 19 maj utan kostnad. Vid avbokning efter den 19 maj, återbetalas 50% av kurs- och boendekostnad. Ingen återbetalning vid avbokning efter den 2 juni.

Preliminärt dagsprogram:
Morgonmeditation
Frukost i respektive stuga
Vandring (medhavd matsäck). Våra vandringar kommer att vara lite olika långa och vi går i skiftande terräng, men mestadels uppför.
Eftermiddagsmeditation
Middag – ibland gemensam.

Vi som håller i retreaten är: Katarina Lundblad och Camilla Sköld – kontakta gärna oss om du undrar över något.