Mindfulness Based Stress Reduction | MBSR, originalprogrammet skapat av Jon Kabat-Zinn, Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA

Ger behörighet att söka MBSR – Practicum, steg 2 i den professionella lärarutbildningen i MBSR

Programmet godkänns ibland som utbildningsterapi för den som läser till psykolog eller psykoterapeut

Är det här en kurs för dig?
För dig som t.ex har en bit att resa kan denna 5-dagars intensiv kurs av 8-veckors programmet i MBSR vara ett alternativ. Denna kurs är också steg 1 i lärarcertifiering  i MBSR. Kursen vänder sig till dig som upplever fysisk eller psykisk stress och press på jobbet eller i familjelivet. Du önskar att må bättre och känna dig mer i balans eller du mår dåligt och önskar redskap för att må bättre.

Syfte med kursen
I kursen lär du dig att relatera direkt till det som händer i ditt liv och ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta stress, smärta, sjukdom, utmaningar och krav i vardagslivet. Du upptäcker möjligheter att göra något för dig själv som ingen annan kan göra.

Mindfulness handlar inte om att ”få” något. Mindfulness finns redan inom dig som en djup inre resurs, tillgänglig och tålmodigt väntande på att bli frisläppt och använd för att tjäna ditt lärande, växande och helande.

Innehåll
MBSR-programmet är upplevelsebaserat och innehåller kroppscanning, mindfulnessmeditation och mindfulness yoga samt reflektioner i grupp. Vi kommer att ta del av programmets teoribakgrund och uppleva tystnad tillsammans.

Fakta om kursen
Omfattning: 5 heldagar i internatform (ca 30 tim lärarledd undervisning)
Var: Syninge kursgård i Norrtälje
Datum och anmälan: 12-17 augusti 2019, vi startar till middag den 12:e och avslutar med lunch den 17:e.
Kursmaterial: Kursmaterial ingår samt nedladdningsbara guidade meditationer
Pris: 7.900 kr inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.
Mat och logi: i enkelrum 7.500 inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag (enl. 2019 års pris). All mat är vegetarisk.
Lärare & kursansvarig: Camilla Sköld

För information om andra språk eller format för kursen samt anmälan
Ordinarie 8-veckorsprogrammet
Registration 8-week program in English
WEB-baserade 8-veckorsprogrammet

Du kommer att få fylla i en mer omfattande anmälan för att beskriva eventuella fysiska och psykiska problem, medicinering eller tidigare skador som du kan ha ådragit dig. För att värna om att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen vill vi se att det inte finns något som hindrar ditt deltagande i MBSR-programmet. Ibland ringer vi för att få mer information. Ser vi sedan inga hinder är du varmt välkommen och du faktureras kursbeloppet.

Rekommenderad litteratur: Jon Kabat-Zinns bok ” Vart du än går är du där” som ljudbok. Du kan beställa boken på t.ex Bokus eller Storytel.