Agneta Lagercrantz, författare och tidigare mångårig medarbetare i Svenska Dagbladet, har intervjuat skaparna av programmet Mindful Self-Compassion, MSC och de som grundat och leder Center for Mindful Self-Compassion.


Skapare av MSC och grundare av Center for Mindful Self-Compassion

”Han kom över sin fobi med självmedkänsla” – intervju med Christopher Germer
”Att stötta sig själv på samma sätt som man skulle göra med en god vän som är med om svårigheter. Så definierar den amerikanske psykologen Christopher Germer vad självmedkänsla innebär.”

”Hur mycket självmedkänsla har du?” – intervju med Kristin Neff
”Kristin Neff upptäckte självmedkänsla i en svår tid i livet och skapade sedan ett helt nytt forskningsområde kring begreppet. Sedan 2003 används hennes skattningsskala för att mäta hur vänlig man är mot sig själv och hur det påverkar människors välmående.”


Ledare och lärare på Center for Mindful Self-Compassion

”Skäms inte för din ilska, var stolt!” – intervju med Christine Brähler
”Om det finns något personlighetsdrag som kvinnor skäms för i världen, så är det att bli betraktad som självisk. Därför sätter de nästan alltid andras behov före sina egna. Och om det finns någon känsla som kvinnor skäms för i världen, så är det…”

”Självmedkänsla, vallmo och jantelagen” – intervju med Michelle Becker och Steven Hickman
”De undervisar i självmedkänsla över hela världen och får samma fråga var de än är: På vilket sätt är vi speciella jämfört med andra? Läs vad Michelle Becker och Steven Hickman svarar och hur de ser på svenskarna.”


Intervjuer med Agneta Lagercrantz i TV4

Så tränar du upp din självmedkänsla
”Självmedkänsla är en viktig egenskap att träna upp, menar författaren Agneta Lagercrantz, som skrivit boken 70 skäl till självmedkänsla.”

Så får man en god självmedkänsla
”Överdriven självkritik kan stå i vägen för vårt välbefinnande och med dålig självkänsla kan det till exempel vara svårt att se sig själv verkligen nå den där målvikten.”