Project Description

Retreat i tystnad med självmedkänsla & trauma-sensitivitet

Att öppna oss för ögonblicket, att lyssna in kroppen och hur den ständigt talar till oss utan ord genom förnimmelser och medvetet ge utrymme åt det som är. Att fråga inåt med hjälp av inquiry och i tillit och medkänsla lyssna till vårt inre är den röda tråden som kommer leda oss genom hela retreaten.

Inquiry är ett kraftfullt meditativt verktyg för ökad medvetenhet, klarhet och självförståelse. Inquiry innebär att fråga inåt utan att veta svaret. Att utforska med nyfikenhet, svara spontant och praktisera ”not knowing”.

The method of self-inquiry is to turn the outward going mind
back to its source, the Heart”. 
Ramana Maharsi

Vi utforskar specifika frågor i par och skriftar regelbundet par. Under retreaten varvar vi stilla meditation, gående meditation och rörelse i tystnad för att integrera våra insikter och det som väckts inom oss.

Självmedkänsla och trauma-sensitivitet är bärande element genom hela retreaten och vi välkomnar gamla mönster.

Preliminärt schema:
07.00 – 08.00 morgonpass
08.00 – 09.30 frukost
09.30 – 12.00 förmiddagspass
12.00 – 14.00 lunch
14.00 – 17.00 eftermiddagspass
17.00 – 18.00 måltid
18.00 – 19.00 kvällspass

Alla som längtar efter att åka på retreat i tystnad och har modet att utforska den meditativa närvaron i dialog med andra guidad av våra lärare.
Du kanske håller på att utbilda dig till lärare och då ger denna retreat behörighet. Du kanske redan arbetar med mindfulness- och självmedkänslofokuserade program, med samtal, psykoterapi och då kan retreaten bidra med en fördjupning i medveten närvaro.

Fem dagar i tystnad, fem dagar att närma oss ögonblickets under. Att komma närmare oss själva med hjälp av varandra genom inquiry, att möta vår sårbarhet med medkänsla och att vila i stillhet i vänskaplig tystnad.

Under retreaten varvar vi stilla och gående meditation och rörelse i tystnad för att integrera insikter som vi kan ha fått.

Omfattning: 5 dagar med övernattning

Antal: 12-40 deltagare

Var: Shantiland Retreatcenter, se på Google maps →

Datum och tider: Första dagen börjar vi med middag kl 17 och sista dagen avslutar vi med en senare lunch som börjar kl 13.

Retreatkostnad: 6.400 kr inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag och organisationer. Du som återvänder och tidigare varit med på våra retreater får 640 kr rabatt.

Kost och logi: Pris för kost & logi kommer snart.
Betalas av kursdeltagarna vid incheckning på Shantiland. I kosten ingår frukost, lunch, fika och kvällsmat. Shantiland serverar ekologisk och vegetarisk gluten och laktosfri mat. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@shantiland.se.

Lärare: Katarina Lundblad och Camilla Sköld