Project Description

Vandringsretreat i Lofoten

Vandringsretreat

  • Behörighetsgivande – för lärarutbildningen i MSC
  • Förkunskaper – inga
  • Datum – våren 2020
Vi låter den storslagna och vackra naturen öppna sinnen och hjärta, steg för steg. Naturens råa skönhet, tomhet och naturlighet får spegla samma kvalitéer i oss, i tillit till det som är, andetag för andetag. Vi använder meditativ gång för att stanna upp, lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är.
Inbjudan är att öppna oss för livet och dess ständiga föränderlighet. Att uppmärksamma och möta våra gränser utan att varken ”pusha” eller ge upp, med en öppenhet och tillit till förändringen i sig, att allt förändras precis som naturen, ögonblick för ögonblick.
Vi lyssnar till yttre och inre väder, gruppens behov och skiftande väderlek och anpassar våra vandringar, dag för dag. Vi vandrar på leder som vi klarar av själva utan professionell guide.

Preliminärt dagsprogram:

  • Morgonmeditation
  • Frukost i respektive stuga
  • Vandring (medhavd matsäck) – våra vandringar kommer att vara lite olika långa och vi går i skiftande terräng, men mestadels upp/ner för berg.
  • Eftermiddagsmeditation
  • Middag – ibland gemensam

Är det här en retreat för dig?

Alla som längtar efter att komma till storslagna Lofoten och att vandra i tystnad tillsammans i grupp med andra är hjärtligt välkomna!

Intention med retreaten

Vi vandrar ut i naturen och in i oss själva – fem dagar att gå hem. Att vandra i vänskaplig* tystnad tillsammans med andra. Att låta tystnaden och stillheten få tala sitt eget språk.

*tystnad som inkluderar att assistera varandra med ord när det är det rätta

Fakta om retreaten

Omfattning: 5 dagar med övernattning

Antal: 8-12 deltagare

Var: Henningsvaer i Lofoten

Datum och tider: Våren 2020. Vi börjar första dagen kl 17, incheckning öppen från kl 16. Retreaten avslutas sista dagen kl 11.

Pris: xxxx kr kr inklusive moms för privatpersoner exklusive moms för företag och organisationer.

Logi: Vi bor i Rorbuer med fin standard och du kan välja mellan egen stuga, delad stuga med eget rum eller stuga med dubbelrum. För boende med utsikt över hav och berg anmäl dig så snart som möjligt. Alla priser är ungefärliga och justeras med gällande valutakurs vid tid för betalning. Egen Rorbue för en person 6 900 NOK. Rorbue för två personer med varsitt sov- och badrum 6 300 NOK/person. Rorbue med dubbelrum 4 300 NOK/person. (alla priser från 2018)

Kost: Första middagen äter vi ute tillsammans och den ingår i retreatpriset. Rorbuerna är utrustade för självhushållning och var och en tar sedan hand om måltider efter egna önskemål.

Om resan:
Alt 1 – flyg till Kiruna och därifrån hyr bil. Resan ner till Henningsvaer tar ca 5 timmar att köra.
Alt 2 – flyg till Svolvaer och vi hämtar vid flygplatsen. Vi kommer att ha en minibuss som alla får plats i och som vi kommer att köra till våra olika vandringsmål. Väl på plats kommer du inte behöva någon egen bil.

Lärare: Katarina Lundbald och Camilla Sköld

Artikeln Hälsa nr 4 2018 | Av Sara Hammarkrantz | pdf…

Hälsa nr 4 2018