Project Description

Mindfulnessbaserad retreat

  • Behörighetsgivande – för lärarutbildningen i MBSR & MSC
  • Förkunskaper – inga
  • Datum – 2-7 september, 2022
Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

Preliminärt schema:
06.30 – 08.00 morgon meditation
08.00 – 09.30 frukost
09.30 – 12.00 meditationspass
12.00 – 14.00 lunch
14.00 – 17.00 meditationspass
17.00 – 18.00 måltid
18.00 – 20.00 kvällspass

Är det här en retreat för dig?

Alla som längtar efter att åka på retreat i tystnad. Du kanske håller på att utbilda dig till lärare i MBSR eller MSC och då ger denna retreaten behörighet, arbetar med mindfulnessbaserad metodik eller kommer som privatperson för att du längtar efter att komma hem i dig själv och vara i tystnad.

Intention med retreaten

Fem dagar i tystnad – fem dagar att komma hem. Att möta sig själv i nobel* tystnad tillsammans med andra. Att låta tystnaden och stillheten få tala sitt eget språk i dig.

*total tystnad och undvikande av ögonkontakt

Fakta om retreaten

Omfattning: 5 dagar med övernattning

Antal: 12-40 deltagare

Var: Mundekulla Retreatcenter

Datum och tider: Första dagen börjar vi med middag kl 17 och sista dagen avslutar vi med en senare lunch som börjar kl 13.

Retreatkostnad: 6.400 kr inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag och organisationer. Du som tidigare varit med på en av våra Mundekulla retreater får 600 kr rabatt om du anmäler dig senast 1 augusti 2020.

Kost och logi: Betalas av kursdeltagarna vid incheckning på Mundekulla. I kosten ingår frukost, lunch, fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk gluten och laktosfri mat. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@mundekulla.se. Enkelrum med eget badrum 5.500 kr. Dubbelrum med eget badrum 4 750 kr. Enkelrum med gemensam dusch/wc 5.000 kr. Sovalkov bakom draperi inklusive madrass, täcke och kudde och gemensam dusch/wc 3.500 kr.

Lärare: Katarina Lundbald och Camilla Sköld