Introduktion till Trauma-Sensitiv Mindfulness, TSM

Uppgradera dina kunskaper och lär dig TSM för att förstå specifika utmaningar med trauma och mindfulness för att kunna erbjuda dina deltagare en tryggare, professionell miljö och de rätta verktygen. Två dagar i Stockholm och två tillfällen online. Första tillfället online innan kursen i Stockholm och ett tillfälle online efter. Du kan även välja att vara med på kursen helt online.

Trauma-Sensitiv Mindfulness, TSM är skapat av David Trevealen och ger dig som deltagare kunskap, erfarenhet och en ram som hjälper dig att leda mindfulness på ett professionellt, tryggt och trauma-informerat sätt. TSM har integrerats i ledande utbildningar i Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR t.ex vid Brown University, University of Massachussetts och UCSD i USA.
Denna introduktion vänder sig till alla som är nyfikna och intresserade och som är utbildade i mindfulness, såsom t.ex. psykoterapeuter, psykologer, kuratorer, fysioterapeuter eller i mindfulnessbaserad och compassionfokuserad metodik såsom t.ex. MBSR, MBKT, MSC, MBRP osv. Personer som arbetar med mindfulness eller meditation individuellt eller i grupp. Även du som redan nu arbetar med trauma kan ha god användning av denna utbildning.

”An essential ”upgrade” for anyone who thinks of her or himself as a mindfulness teacher, or is in training to become one”
– Jon Kabat-Zinn, PhD

Under föreläsningen får du ta del av vad Trauma-Sensitiv Mindfulness är och vad forskningen visar. Vi berättar om vad det kan innebära utifrån att arbeta med mindfulness och självmedkänsla i grupp och individuellt och prova på. Plats för frågor och funderingar.

Omfattning: 30 min

Tid: kl 18-18.30

Var: Online via Zoom, när du anmält dig via vår anmälningsformulär sänds zoomlänk till dig

Pris: Gratis

Kursledare: Katarina Lundblad och Camilla Sköld