Mindfulness i kontakt & kommunikation

Både glädje och stress uppstår i kontakt och kommunikation med varandra, där känslor och mönster lätt aktiveras och det är ofta en utmaning att behålla lugnet och insikterna från vårt individuella meditationsutövande. Som människor är vi väldigt känsliga och översköljs dagligen av en flod kontakter. Vår värld skapas genom att beröra och bli berörda, känna, uppfatta och tänka. Programmet Interpersonal mindfulness (IMP) hjälper till att odla större medvetenhet, lugn och visdom i relation med andra.

Varje vecka kommer sessionen att innehålla tyst meditation, kontemplation på ett tema samt övning i insikts-dialog. Individuellt utövande varvas med övande parvis och i mindre grupper. Det här formatet fungerar faktiskt väldigt bra på nätet! Programmet innehåller hemövningar som stöd mellan sessionerna och under heldagen ses vi i Stockholm.

Vi kommer att utforska:

  • Var vi har uppmärksamheten i mötet med andra och hur vi kan hitta tillbaka till kroppen för att förankra oss i ögonblicket
  • Att pröva möta utmaningar i relationen med andra och få syn på olika mönster och strategier som vi använder oss av
  • Värderingar vi har om oss själva i relation till andra och bli medveten om hur olika miljöer och människor påverkar oss
  • Hur vi kan välja var vi har uppmärksamheten för att finna trygghet, inre stabilitet och frihet i mötet med andra
  • Att lyssna på djupet från hjärtat och bli lyssnad till i närvaro och öppenhet

Den här kursen välkomnar personer med meditationserfarenhet, till exempel deltagare från MBSR, MBKT och MSC-programmen. Eftersom IMP stödjer visdom och inre lugn i relationer kan deltagare som arbetar med människor, t.ex som lärare, coach, terapeut, präst eller på annat sätt, finna programmet särskilt användbart.

Att få verktyg för hur man kan använda mindfulness i relationer och möten med andra.

Antal: 12-24 deltagare

Behörighet: Meditationsutövande är välkommet, men inte ett krav

Var: Online via Zoom. Heldagen kommer erbjudas på plats i Stockholm

Tid: kl 10-12

Datum & Pris: söndagar, se under fliken Anmälan

Kursmaterial som ingår: deltagarmaterial

Lärare: Camilla Sköld