Sjävmedkänsla och ”inquiry” Retreat i Tystnad

Temat under dessa dagar är att säga ja till det som är precis som det är, stund för stund.

Inquiry är ett kraftfullt meditativt verktyg för ökad medvetenhet, klarhet och självförståelse. Det innebär att fråga inåt utan att veta svaret. Att utforska med nyfikenhet, svara spontant och praktisera ”not knowing”. Vi utforskar specifika frågor parvis och skriftar regelbundet par. Genom närvaro, villighet och mod i mötet med den andre kan vi spegla och bli speglade.

För att understödja processen växlar vi mellan rörelse och stillhet, ljud och tystnad. Självmedkänsla, meditation och trauma-sensitivitet är bärande element genom hela retreaten. Vi stannar upp tillsammans med hjälp av tystnaden i naturen och genom att pausa får vi möjlighet att tillåta att öppna upp och släppa.

Exempel på frågor som vi utforskar:

Vem är jag?  Är jag ärlig mot mig själv? Vad hindrar mig från att vara ärlig mot mig själv? Vad är jag öppen för att släppa taget om? Vad längtar jag verkligen efter? Vad har jag för värderingar om mig själv och andra?

Reflektiv dialog ”inquiry” är ett av dem bärande elementen i mindfulness- och medkänslofokuserad metodik.

”Metoden att fråga inåt är att vända sinnets utåtriktade uppmärksamhet tillbaka till sin egen källa, hjärtat.”
Ramana

Till alla som har nyfikenhet och villighet att möta sig själv och andra i en atmosfär av värme, naturlighet och lekfullhet.

Du kommer som privatperson eller arbetar med människovårdande yrken såsom t.ex psykoterapeut, psykolog, läkare, präst osv. Kanske håller du på att utbilda dig till lärare i mindfulnessbaserad och medkänslofokuserad metodik, då ger denna retreat behörighet.

Fem dagar i tystnad, fem dagar att säga ja.

För att understödja processen växlar vi mellan rörelse och stillhet. Självmedkänsla, meditation och trauma-sensitivitet är bärande element genom hela retreaten.

Fakta

Omfattning: 5 dagar med övernattning

Antal: max 50 deltagare

Var: Mundekulla Retreatcenter (med länk till Google maps)

Datum och tider:  Första dagen börjar vi med middag kl 17 och sista dagen avslutar vi med en senare lunch som börjar kl 13.

Preliminärt schema:
07.00-08.00 morgonpass
08.00-09.30 frukost
09.30-12.00 förmiddagspass
12.00-14.00 lunch
14.00-17.30 eftermiddagspass
17.30-19.00 middag
19.00-20.30 kvällspass vissa kvällar

Retreatkostnad: 5.900 kr inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag och organisationer. Early bird 3.900 innan den 1/12 och 4.900 innan den 2/1, 2024.

Kost och logi: Betalas av kursdeltagarna vid incheckning på Mundekulla. I kosten ingår frukost, lunch, fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk gluten och laktosfri mat. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@mundekulla.se.

Som en övning i vardaglig närvaro hjälper deltagarna till med disken efter varje måltid.

Klicka vidare på länken under ANMÄLAN för att se boendealternativ, priser för kost och logi och för att anmäla dig via LevNu.

Vi som håller retreaten är:

Camilla Sköld, med Dr i neurovetenskap och leg Fysioterapeut, har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CfMSweden. Hon utbildar i mindfulnessbaserad och medkänslofokuserad metodik nationellt på CfMSweden och internationellt. Hon är utbildad i Interpersonal Mindfulness Program, IMP och Compassionate Inquiry, CI. Läs mer om Camilla

Mumina Katarina Lundblad är leg Psykoterapeut  och leg Hälso- och Sjukvårdskurator. Hon utbildar i mindfulness- och compassionbaserade program. Hon är utbildad i Interpersonal Mindfulness Program, IMP och Compassionate Inquiry, CI. Läs mer om Katarina

Retreatansvarig: Mumina Katarina Lundblad info@levnu.net, 070 2012310
Praktisk info kontakta: Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073 3853643